Tuesday, November 29, 2011

BENGKEL MASAKAN UNTUK REMAJA D"GUA AR RAHMAN


Minggu sudah chef berkongsi ilmu dunia masakan dengan anak-anak yang berumur antara 7 hingga 12 tahun tapi kali ini chef ingin berkongsi ilmu kepada Remaja-remaja yang ingin bergelar seorang chef yang berjaya di dunia dan akhirat. Pengisian dalam bengkel selama 4 jam termasuk Kebersiahan diri dan dapur, ciri-ciri kesalamtan dapur,bahan-bahan yang biasa digunakan di dapur antara bangsa, cara untuk mebuat menu dan resipi serta teknik memasakan moden.Antara menu yang akan diajar oleh chef adalah seperti berikut.

1. BASIC MAYONNAISE & HONEY LEMON DRESSING
2. MARINATED CHICKEN BREAST
3. BLACK PEPPER SAUCE
4. LEMON BUTTER RICE
5. MANGO LASSY

PROGRAM UNTUK 4 ATAU 5 JAM
9.00pg - Pendaftaran
9.30pg - Senaman minda di dalam gua Ar- Rahman
9.45pg - Petua-petua di dapur - lisan - dalam kelas berhawa dingin
10.30pg - Cara menbuat basic mayonnaise & Honey Lemon Dressing
11.00pg - Cara membuat Ayam panggang
11.30pg - Cara mebuat Sos lada Hitam
12.00tgh - Cara menbuat Nasi lemon & mentega
12.30ptg - Cara menbuat Mango Lassy
1.00ptg - Makan tengahari serta Solat Zohor berjemaah
2.00ptg - Sessi soal jawab & penyampaian sijil.

TARIKH : 10 DECEMBER 2011
MASA : 9.00PAGI - 2.00PETANG
TEMPAT : D"GUA AR RAHMAN
YURAN : RM 300.00 SEORANG termasuk Apron, Chef hat & Paring Knife

UNTUK PENDAFTARAN: 0193974978

2 comments:

huraz said...

Interesting and a good activity for this school hols... tak ada plan nak buat di Sabah ke???

yana said...

salam...dh byak kali call nak booking...tp xdapat...busy sgt kot....ari tu PA(Ema)ade msg kat sy suh call utk register...dh call,tp xde org jwab jgak...