Tuesday, November 29, 2011
BANGKEL MASAKAN D"GUA AR RAHMAN BERSAMA CHEF SABRI
Sempena cuti sekolah penggal ketiga chef ingin berkongsi pengalaman bersama ibubapa, remaja yang berminat untuk belajar sedikit sebanyak ilmu seni kulinari yang mudah dan terbaik . Pengisian dalam bengkel termasuk tip-tip kebersihan diri, keselamatan dapur, mengenali peralatan dapur dan teknik-teknik memasakan yang biasanya di amalkan oleh Chef-Chef yang berkemahiran. Antara menu yang mudah lagi berkat adalah seperti berikut:
ASAS MEMBUAT MAYONIS
POTATO SALAD
TOMATO SALSA
KAMBING MOROCCO
NASI MANDY
MANGO PUDING
PROGRAM SELAMA 4 JAM:
9.00pg pendaftaran
9.30pg senaman di dalam gua
9.45pg Amalan kebersihan diri, keselamata dapur - di dalam kelas berhawa dingin
10.30pg Cara menbuat Myonnaise,Sos Koktail, sos 10000 Island
11.00pg Cara membuat Kambing Morocco
11.30pg Cara menbuat Nasi Mandy
12.00tgh cara menbuat Tomato Salsa
12.30tgh cara menbuat Mango Puding
1.00tgh Cara mebuat Potato salad
1.00tgh Makan tengahari & Solat Zohor berjemaah
2.00ptg penyampaian sijil penyertaan & sessi soal jawab bersama Master Chef sabri
TARIKH : 17 DECEMBER 2011
MASA : 9.00PAGI - 2.00PTG
YURAN : RM 350.00 SEORANG termasuk Apron.Pisau & Chef hat
TEMPAT : D"GUA AR RAHMAN - TAMAN BOLTAN, SELANGOR
UNTUK PERTANYAAN ATAU PENDAFTARAN: Sila hubungi puan Ema- 019-3974978
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment