Tuesday, October 18, 2011
BENGKEL MASAKAN PELAJAR LEPAS SPM
Selepas tamat peperiksaan ada diantara pelajar bercita-cita ingin menjadi seperti saya yang telah menjelajah 25 negara seluruh dunia, menwakil negera ke pertandingan masak dunia, di lantik menjadi pakar negara ke pertandingan masak dunia oleh JPK, menjadi gelaran CHEF OF THE YEAR dan MOST OUTSTANDING CHEF AWARD dari persatuan Juru Masak Malaysia (CAM). Untuk menjadi seperti saya maktalamat yang penting adik-adik perlu minat dari hati yang tulis iklas, yang kedu perlu sedar darjat seseorang Chef disisi Allah amat tinggi, kerana setiap masakan yang dimasak dengan hati yang iklas bersama doa serta mengikut sunnah nabi. Masakan yang sudah dimasak itu akan di proses menjadi darah yang suci maka terus mengalir kehati maka anda telah menlahirkan insan yang cemerlang didunia dan akhirat.
Disebab itulah chef adakan bengkel masakan ini terbuka kepada para pelajar lepasan SPM Yang berumur 17 - 19 tahun sahaja.
yang berminat boleh menghubungi PN EMA - 019-3974978.
TARIKH:10HB DEC - 11 DEC 2011
MASA: 9.00PAGI - 3.00PTG
YURAN: RM700.00 Seorang ( TIDAK TERMASUK PENGINAPAN)
YURAN: RM800.00 seorang ( TERMASUK PENGINAPAN)
TERMASUK: MAKAN MINUM, APRON,PISAU,BUKU PANDUAN, SIJIL
PROGRAM:
9.00pg PENDAFTARAN PESERTA & SARAPAN PAGI.
9.30pg SENAMAN MINDA DI DALAM GUA
10.00pg KELAS:
KEBERSIHAN DIRI DALAM ISLAM
MENGENALI PERALATAN DAPUR YANG BERTARAF ANTARABANGSA
CIRI KESELAMATAN DAPUR
11.00pg MENU MASAKAN PEMBUKA SELERA& MAIN COURSE
BASIC MOYANNAISE
2 JENIS SOS ( THOUSAND ISLAND & COCKTAIL)
AYAM PANGGANG SUPREME
SOS CENDAWAN
SPINACH POTATO
SEASONAL TROPICAL FRUIT WITH ICE CREAM
1.00TGH MAKAN TENGAHARI / SOLAT ZOHOR BERJEMAAH & TASKIRAH
2.00PTG MENU AFTERNOON COFFEE BREAK
OPEN FACED SANDWICHES & FINGER SANDWICHES
3.30PTG SESI MERASA- PRODUK YANG TELAH SIAP DIBUAT
4.00TG BERSIHKAN TEMPAT KERJA- TAMAT
4.30PTG SOLAT ASAR BERJEMAAH
5.00PTG - 7.00PTG - REHATKAN MINDA
7.25 MLM - SOLAT MAGRIB BERJEMAAH/TASKIRAH - PETUA MENJADI CHEF YANG BERJAYA
8.00MLM - MAKAN MALAM - MENU B.B.Q
8.45MLM - SOLAT ISYAK BERJEMAAH
9.00MLM - UKIRAN BUNGA DARI BUAH TOMATO & CILI
10.00MLM - SUPPER
10.30MLM - MASUK TIDUR
HARI KE- 2
6.00PG - SOLAT SUBUR BERJEMAAH
7.00PG - KULIAH SUBUH - MENU SIHAT LAGI BERKAT
8.00PAGI - SARAPAN PAGI
8.30PAGI - PERSIAPA AMAL SEBELUM MEMASAK ( BANQUET BUFFET)
- BUFFET LUNCH MENU
2 TYPES OF SALAD
SUP TULANG RAWAN
TOMATO SALSA
KAMBING KASMIRI
AYAM GORENG BEREMPAH
SPAGHETTI BOLOGNAISE
LEMON CINNAMON RICE
FRUIT KEBABS WITH CHOCOLATE SAUCE
12.30TGH - SET UP BUFFET -SEMUA PRODUK PERLU DIHIASAN MENARIK
1.00TGH - MAKAN TENGAHARI
1.30TGH - SOLAT ZOHOR BERJEMAAH
2.00PTG - KEMAS DAN BERSIHKAN DAPUR
3.00PTG - MINUM PETANG / PENYAMPAIAN SIJIL & AWARD PELAJAR CEMERLANG
3.3OPTG - BERSURAI & SELAMAT MAJU JAYA.
sebarang pertanyaan Sila hubungi Pn Ema - O193974978/0133435582
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment