Monday, June 22, 2009

PETUA MASAK DAGING KAMBING.
















Tahukah anda masakan kambing adalah menu kegemaran rasullullah SAW , kenapa kita harus takut makan daging kambing ada setengah berpendapat daging itu berbau ada pula takut tekanan darah tinggi, Sebenar ada cara yang baik untuk menghidang masakan daging kambing . Untuk menghilang bau pada masakan daging kambing tipsnya memasuka bahan -bahan yang beraroma kedalam masakan daging kambing seperti serbuk jintan manis, daun pudina, daun ketumbar, halia, bawang putih, air limau nipis, tomato dan ubi kentang, Manakala sesudah masak daging kambing di hidang pulak dengan salad timun, tomato, bawang dan ke tumbar dan untuk mencair lemak semasa menjamah masak daging kambing , hendak amal minum Teh o" Pudina panas-panas Insyallah,,,,alamatnya berpeluhlah badan kita...










3 comments:

rashid said...

tu dia petua master chef kita yang penting minum air panas selepas makan supya lemak boleh pecah. thank chef

SuperHan said...

Chef, kenapa orang Malaysia kalau makan kambing cepat sakit? Tapi orang arab tu steady je

Unknown said...

Orang kita makan kambing lepas tu kena air ais...ttp orang arab makan kambing lepas tu minum teh arab/ lemon...kalau kat india mereka akan minum tairu (susu masam) kalau kat eropah mereka akan makan yogurt lepas makan kambing atau daging.