Friday, July 8, 2011
PERTANDINGAN KEMAHIRAN MALAYSI/ MALAYSIAN SKILL CULINARY COMPETITION
Pertandingan kemahiran Malaysian dalam bidang masakan trade 34 di adakan setiap tahun untuk memilih pelajar-pelajar yang minat dalam bidang Kulinari menwakili negara kepertandingan memasak ke peringkat Asean mahu dunia. Kali sekali lagi chef diberi tanggungjawab menjadi ketua Hakim untuk 2 kategori iaitu pertandingan memasakan para pelajar dalam Kulinari dan pertandingan memasak khas untuk tenaga pengajar. Pertandingan bermula dari 3july hingga 10 july 2011. Nampaknya tahun ini ada perningkatan dari rasa dan persembahan sebabnya sebelum ini Persatuan juru masak Malaysia ( Penang Chapter) telah meganjurkan pertanding memasak yang bertaraf antarabangsa. Jadi mungkin dari situlah mereka-mereka ini telah mendapat sedikit pengalaman.
ini antara module atau test project untuk kategori pelajar.
FINGER FOOD: TIME 2.5 HOURS
- To prepare 10X3 items of finger food
- All cold varieties
- 1 chicken varieties or seafood variety
- 1 rice variety
- 1 vegetarian variety
GAMBAR DIBAWAH INI ADALAH HAKIM -HAKIM YANG BERTUGAS UNTUK BERI PINGAT EMASM PERAK DAN GANGSA
* to present on two platter
* Size recommendation to be approz 2 bites per piece.
MAIN INGREDIENTS REQUIRED:
* Chicken breast
* Crabmeat
* Prawn
* Asparagus
* Avocado
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment